Chili sin carne med guacamole

Dette er et vegetarisk alternativ til den klassiske og populære chili con carne-retten. Kjøttet er erstattet med vegofarse og de færreste vil smake forskjellen. Server retten med guacamole og tomatsalat, så har du en rask og enkel middag med masse god smak som hele familien vil like.

Tilberedningstid
20 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 dl vann
  • 0.5 stk terning grønnsaksbuljong
  • 325 g Vegofars
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 ss kakaonibs, kan sløyfes
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g kidneybønner

Guacamole

  • 2 stk avokado, modne
  • 1 stk tomat
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 1 ss finhakket rød chili
  • 0.25 stk lime

Tomatsalat

  • 12 stk cherrytomater
  • 2 stilker vårløk
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1 kvast frisk koriander
  • 0.5 stk lime

Fremgangsmåte

1

Finhakk løken. Kok opp vann og rør ut buljongterningen.

2

Varm olivenoljen i en gryte. Tilsett løk og vegofarse og stek i noen minutter. Fortsett med kakaonibs, oregano, spisskummen, chiliflak, tomatpuré og utblandet buljong. Rør det godt sammen og la det putre på svak varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

3

Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av seg. Ha kidneybønnene i gryten mot slutten av koketiden.

4

Guacamole: Finhakk hvitløk og chili. Del avokadoene i to, fjern steinene og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Skjær tomaten i to og skrap ut frøene med en skje. Hakk tomatkjøttet i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.

5

Tomatsalat: Del cherrytomatene i fire og skjær vårløken i skiver. Hakk hvitløk og koriander. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt, pepper og lime.

6

Server gryten med guacamole, tomatsalat og f.eks. syltet rødløk, soyayoghurt, crispisalat og litt surdeigsbrød.