Chorizo med chermoula-saus

Har du hørt om chermoula? Det er en smakfull, marokkansk saus med krydder og urter som passer til mange ulike retter. Prøv den med vegansk chorizo for en spennende vegetarmiddag som alle vil like!

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 pk Vegochorizo
  • 2 stk auberginer
  • 500 g cherrytomater
  • 0.5 dl olivenolje

Chermoula-saus

  • 1 stk potte frisk persille
  • 1 stk potte frisk koriander
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 1.5 dl olivenolje
  • 1 stk sitron

Tilbehør

  • 4 porsjoner perlecouscous eller annen couscous

Fremgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 200°C.

2

Del auberginene i fire på langs og legg i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over litt olje og krydre med salt og pepper. Ovnsbak grønnsakene til auberginen er helt myk, ca. 25 minutter.

3

Lag i mellomtiden Chermoula-sausen. Miks alle ingrediensene i en stavmikser/food prosessor, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

4

Stek de frosne chorizoene i panne med litt olje over middels varme i ca. 8 minutter. Del i mindre biter. Server chorizo, ovnsbakte grønnsaker og couscous med chermoula-saus over.