Schnitzel med syrlig blomkålpuré

Schnitzel er en enkel og populær middag som smaker nydelig med syrlig blomkålpuré. Denne schnitzelen er vegansk og passer perfekt for deg som er vegetarianer, veganer eller bare ønsker å spise vegetarisk en gang i blant. Med denne retten på bordet får du god og næringsrik middag, helt uten kjøtt.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 pk Vegoschnitzel

Syrlig blomkålpuré

  • 1 stk blomkål
  • 1.5 dl rapsolje
  • 1 stk sitron
  • 1 kvast persille

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokte byggryn (ev. ris)
  • 1 håndfull gresskarkjerner

Fremgangsmåte

1

Del blomkålen i fire. Ha litt olje, salt og pepper på blomkålbitene og gni det godt inn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen på 160°C til blomkålen er myk.

2

Stek schnitzlene i litt rapsolje i panne på middels varme i ca. 8 minutter.

3

Miks de ovnsbakte blomkålbitene i en food prosessor/stavmikser sammen med litt olje – tilsett litt olje om gangen. Den er ferdig når det er en glatt puré. Smak til med salt og litt revet sitronskall.

4

Server schnitzel og blomkålpuré sammen med byggryn, noen gresskarkjerner og eventuelt litt salat. Bruk gjerne ytterbladene til blomkålen i en salat. Bladene gir en mild og god smak kål og har en herlig konsistens.