Vegetargryte med rotgrønnsaker og stekt sopp

Denne vegetariske gryten er full av sunne grønnsaker og passer perfekt for dem som ønsker å spise litt mindre kjøtt i hverdagen. Vi har brukt vegofarse som alternativ til kjøttdeig. Servert med rotgrønnsaker og sopp blir dette en vegetarmiddag som alle vil like!

Tilberedningstid
20 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 25 g tørket sopp
  • 3 dl vann
  • 2 stk terninger grønnsaksbuljong
  • 4 porsjoner pasta
  • 0.25 stk sellerirot
  • 2 stk gulerøtter
  • 2 stk små pastinakk
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts soyasaus
  • 5 dl vegetabilsk matfløte (feks. havrefløte)
  • 200 g sjampinjong
  • 325 g Vegofars
  • 1 kvast frisk persille
  • 1 kvast frisk timian

Fremgangsmåte

1

Bløtlegg den tørkede soppen i 1 dl vann og sett til side. Rør ut grønnsaksbuljongen i 2 dl kokende vann. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

2

Skrell grønnsakene og skjær i mindre biter.

3

Stek løk og hvitløk i litt olje i en gryte. Tilsett resten av grønnsakene og la det steke videre i noen minutter. Skru ned temperaturen og tilsett buljong, soyasaus og matfløte. La det småkoke på middels varme i ca. 10 minutter.

4

Sjampinjongen deles i mindre biter og stekes i litt olje til den er lys gyllen. Sett til side. Stek vegofarsen i den samme stekepannen i litt olje til den er gjennomstekt – ca. 6 minutter.

5

Når grønnsakene i gryten er myke, tilsett soppen + vannet den ligger i. Kok opp.

6

Bland i vegofarsen og den stekte soppen i gryten. Vend inn kokt pasta og topp med hakket persille og timian. God middag!