Vegetarisk chorizogryte

Dette er den perfekte middagen for deg som ønsker mye smak og litt krydder i hverdagen. Chorizopølsen i denne gryten er vegansk og passer perfekt for deg som er veganer, vegetarianer eller bare ønsker å spise litt mindre kjøtt. En vegetarmiddag som alle vil like!

Tilberedningstid
25 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 pk Vegochorizo
  • 200 g poteter
  • 2 stk paprika, rød
  • 1 stk løk
  • 3 ss olje
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 400 g kikerter

Fremgangsmåte

1

Skrell, del og kok potetene møre. Del paprikaene i to på langs og fjern kjerner og frø. Legg på et bakepapirkledd stekebrett med skallsiden opp. Ovnsbak midt i ovnen ved 225°C, til skinnet har begynt å bli sort og paprikakjøttet er mykt. Skyll i kaldt vann og fjern skinnet. Skjær dem deretter i strimler.

2

Skjær løken i skiver. Stek den i litt olje sammen med paprikapulver og finhakket hvitløk, til løken er blank og myk. Skyll kikertene godt i kaldt vann og la de renne av seg.

3

Stek frosne chorizo i litt olje i en panne i ca. 8 minutter på middels varme. Del chorizoen i mindre biter og ha de tilbake i pannen sammen med kikerter, poteter og ovnsbakt paprika. Stek til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.